Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pět hrášků v jednom lusku

 Pět hrášků v jednom lusku

Bylo jednou pět hrášků v jednom lusku. Hrášky byly zelené a myslely si že celý svět je zelený. Až jednou někdo s luskem trhl a utrhnul ho. Hrášky věděly že je brzy otevřou. Nejmenší hrášek říkal že by ho zajímalo kdo z nich se dostane nejdále. Najednou se všech pět hrášků vyvalilo ven. Malý chlapec je držel v ruce a postupně nabíjel do pušky. První vystřelený hrášek zvolal jestli můžeš chytni mě. A dopadl někam daleko na zem. Druhý když byl vystřelen říkal já poletím až ke slunci. A hrášek byl vystřelen. My se dostaneme nejdále říkaly dva hrášky. Poslední hrášek pravil ať se stane co chce. Byl vystřelen a dopadl do malé světničky kde bydlela stará žena se svou nemocnou dcerou. Žena konala těžké práce a říkala že její dcera půjde ke své sestřičce. Ráda by se žena nechala alespoň jedno dítě když jí Pánbůh vzal to druhé. Po chvíli objevila hrášek u okna a zasadila jej. Její dcera se ne něj ráda dívala a tak jí žena posunula postel k oknu a dívka se díváním na hrášek uzdravila.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ReapInhepBroop ojilw

(www.pharmaceptica.com, 18. 6. 2021 23:49)

hcqs 200 https://pharmaceptica.com/

ReapInhepBroop tezpe

(pharmaceptica.com, 17. 6. 2021 18:31)

erectile function trial offers in sarasota fl https://www.pharmaceptica.com/

hi fh of

(generic cialis reviews, 24. 2. 2021 9:49)

cialis pills

Blood Pressure Readings Explained

(Acoleweacy, 12. 10. 2018 20:23)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-100mg-pas-cher/

Rare Olden Indian Plant Resets Blood Pressure

(Acoleweacy, 28. 9. 2018 11:12)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-livraison-24h/

Elevated Blood Insist upon associated with older people

(Againgepredrar, 6. 7. 2018 7:04)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/que-contient-le-cialis/